Újra megtartják a Corvin Vásárt Alsólugason

 

Tavaly a pandémia miatt elmaradt a vásár, idén augusztus 26–29. között a negyedik Corvin Vásár, az 500 éves vásár elnevezésű régiség- és kézművesvását szervezik meg, tájékoztatott csütörtökön Sorbán Levente, Alsólugas polgármestere a szervezők részéről Daniel Topai és Lukács Bernadett, a Körösök Vidékének Jövőjéé Egyesület képviselője társaságában. A 2017-től újra megtartott rendezvény elődjét 1470-ben, Mátyás király rendelte alapján szervezték meg.

Idén mintegy 150 árust, például régiségkereskedőket, kézműves mestereket, népművészeket és 20 fellépőt várnak, azonban a szervezők is csak egy héttel sokadalom előtt kapják meg majd a vásáron betartandó szabályokat a közegészségügyi igazgatóságtól A hivatalos megnyitót augusztus 26-án, csütörtökön 17 órakor tartják, és szerveznek egy munkaülést is gazdálkodónak a Romániai Magyar Gazdák Egyesületének és a magyarországi agrárminisztériumnak a támogatásával Idén is lesz roncsautó-futam, a kisebbeket pedig vidámpark várja.

Szórakoztató programokkal is készülnek: augusztus 27-én helyi és Sebes-Körös-völgyi csoportok lépnek majd fel. Szombaton és a programterv szerint másnap is a Select Bandet láthatják majd, illetve Mr. Juve és Jessie Baneş is fellép, vasárnap pedig először népi együtteseket, majd Mohácsi Brigittát, Jadort és DJ Projectet várják a színpadra.

Fried  Noémi Lujza





Megjegyzések