Fiatal előadókat várnak a kisebbségi jogvédelmi tanácskozásra

 


A Kisebbségi Jogvédő Intézet igazgatója, Csóti György és a Kisebbségi Jogvédő Alapítvány elnöke, Prof. Dr. Bándi Gyula felhívással fordult PhD- hallgatókhoz, doktorjelöltekhez, fiatal kutatókhoz, hogy előadóként jelentkezzenek a Kisebbségi Jogvédő Intézet (KJI) által szervezett tudományos konferenciára. A többéves hagyományokra visszanyúló tanácskozást, a jelenlegi járványügyi helyzetre tekintettel, online tartják meg 2021. november 4–6. között, a címe: Magyarok jogvédelme a Kárpát-medencében. A témával foglalkozó fiatalok a konferencia harmadik napján értekezhetnek.

Jelentkezési határidő: 2021. október 24.

Konferencián használt alkalmazás: Zoom

Jelentkezés módja: e-mail-ben a jogvedo.intezet@kji.hu címen egy legfeljebb 2000 leütéses (szóközökkel) kivonat, valamint rövid önéletrajz megküldésével.

Előadási téma: a határon túli magyar kisebbségek védelmének kérdésére vagy általánosan a nemzeti kisebbségek védelmére fókuszáló jogi vagy más releváns társadalomtudományi (pl.: politológiai) előadás akár a nemzeti jog, akár az uniós vagy nemzetközi jog perspektívájából.

Előadás időtartama: 15-20 perc.

Előadás nyelve: magyar vagy angol.

Publikálás: az elhangzott előadásból készült tanulmány a szerkesztőkkel történő egyeztetést követően megjelenhet a KJI tudományos kiadványaiban.

A konferencián való részvétel, valamint jelen felhívásban kínált előadási és publikálási lehetőség ingyenes. További tájékoztatással szolgálnak a jogvedo.intezet@kji.hu e-mail-címen. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Megjegyzések