Kézművesvásár a Rhédey kertben – oltással

 


Július 16–18. között rendezik meg a népi mesterek immár a 28. vásárát Nagyváradon a Rhédey kertben (ma Bălcescu park). Az ország különféle tájegységeiből és Moldova Köztársaságból érkező több mint 120 kiállító fogja kínálni portékáit a Körösvidéki Múzeum, a megyei önkormányzat, a Bihar Megyei Kulturális Központ együttműködésében, a Körösvidéki Múzeum Barátai Egyesülettel és a Mária Királyné Színház Crişana Néptáncegyüttesével partnerségben megszervezett rendezvényen.

A látogatók válogathatnak majd különféle kerámia-, kovácsoltvas-, fa- és gyékénytárgyak, vesszőfonatos eszközök, textilek, népviseletek és ebből inspirálódott ruhadarabok, naiv festészeti alkotások, ikonok, gyógynövény-készítmények között, s természetesen lesz enni-innivaló, palacsinták, lepények, mézeskalács és körtős kalács is. Lesz standjuk a szociális intézményeknek is, ahol a gondozottak által készített ajándék- és dísztárgyakat lehet megvásárolni.

A vásár pénteken, július 16-án 11-től este 8-ig, szombaton, 17-én reggel 9-től este 8-ig, vasárnap, 18-án pedig reggel 9-től délután 7-ig várja a látogatókat. A néptánc- és népdal-előadók pénteken 16–17.40 óra között, szombaton 16–17.30 óra között, vasárnap pedig 18–19.30 óra között lépnek fel a parkbeli színpadon.

A vásárra csak a már beoltottak, a vírusfertőzésen átesettek, illetve a 72 óránál nem régebbi PCD-teszttel vagy 24 óránál nem régebbi antigén-teszttel rendelkezők léphetnek be. A bejáratnál fertőtleníteni kell a kezeket, és megmérik a testhőmérsékletet. Jó tudni, hogy a vásár területén a szervezők berendeznek egy ideiglenes oltópontot is: itt az egydózisú Johnson&Johnson készítménnyel oltják be a jelentkezőket a következő nyitva tartási rend szerint: pénteken 16–19, szombaton és vasárnap 9–19 óra között.

Megjegyzések