A nóvák és szupernóvák titkai

 


Az immár 49 éve prosperáló debreceni Magnitúdó Csillagászati Egyesület május 20-án, csütörtökön 19 órától (magyar idő szerint) érdekes témát ajánl azoknak, akik érdeklődnek a világegyetem titkai iránt, és technikailag be tudnak lépni a Skype segítségével megvalósuló virtuális programba.

„Harmadik alkalommal szervezünk nyilvános virtuális programot az érdeklődőknek május 20-án, csütörtökön este 7 órától. Ekkor a Skype-program segítségével Nóvák, szupernóvák az elmúlt egy év alatt címmel Zajácz György csillagász-ismeretterjesztő, a Magnitúdó Csillagászati Egyesület elnöke tart vetítéssel színesített előadást. Vagyis otthonról, a szobánkból is megtekinthetjük a programot, bárhol is legyünk éppen a nagyvilágban. Nagy örömünkre szolgált, hogy korábbi hasonló programjainkra beléptek már Németországból, Romániából és Magyarország más városaiból is érdeklődők.”

Sajnos a Skype-rendszer terhelhetősége korlátozott (legfeljebb százfős). Ezért akik nem tagjai a debreceni csillagászati egyesületnek, de szeretnék ingyenesen megnézni, meghallgatni az előadást, ezt megtehetik, ha legkésőbb 2021. május 20-án 12 óráig írnak egy elektronikus levelet a mailto:magnitudo.szoboszlai@citromail.hu e-mail címre.

„A leghamarabb jelentkező hatvan külsős érdeklődőnek legkésőbb 20-án, 17 óráig megküldjük a Skype bejelentkezési elérhetőségét! A fennmaradó helyeket egyesületünk tagjai vehetik igénybe, akiknek nem kell jelentkezniük – tájékoztatta szerkesztőségünket Szoboszlai Endre, csillagász-ismeretterjesztő, a debreceni Magnitúdó Csillagászati Egyesület sajtófelelőse. (Az egyesület honlapja: http://macsed.csillagpark.hu/.)

Megjegyzések