Igazi vásári hangulat Hegyközpályiban





Március utolsó hétvégéjén tanúi lehettünk egy civil kezdeményezés sikerének, ugyanis első alkalommal szerveztek piaci vásárt Hegyközpályiban a helyi lakosok ösztönzésére.

Somogyi Lajos, a község RMDSZ-es polgármestere elmondta, hogy az általa vezetett hivatal és csapat támogat minden olyan polgári kezdeményezést is, amely a lakosok javát szolgálja. Mivel az első alkalommal megszervezett vásár sikeres volt, ezért másodjára is megszervezték azt. Ezúttal egy kétszáz négyzetméteres sátorban tartották. Az előzőhöz képest a március 28-i vásáron sokkal nagyobb volt a kereslet-kínálat. Az árusok is jóval többen voltak, megszámlálhatatlan portékát kínálva a vevőknek. Most is csak két óra időtartam volt engedélyezve, de immár megközelítőleg ezren vettek részt a vásáron, természetesen minden előírást betartva a járványügyi helyzet miatt.

„Jöttek Nagyváradról és a szomszéd községekből is vásárlók” – nyilatkozta az egyik eladó.

Színes és változatos felhozatal volt, mindenki tudott hazavinni vásárfiát. A megszervezett piac célja, hogy közelebb hozza a keresletet és a kínálatot, emellett a helyieket is egymáshoz. Csakis termelői engedéllyel rendelkező emberek árulhatnak, ezzel elősegítve a helyi és kisvállalkozások fennmaradását, megerősödését – mondta Somogyi Lajos polgármester, és hozzátette, hogy addig pályáznak, ameddig nem sikerül kialakítani egy végleges, korszerű piacteret a községben.

A vásárt ezentúl minden hétvégén szeretnék megszervezni. Az érdeklődők a továbbiakban Hegyközpályi község Facebook-oldalairól és -csoportjaiban kaphatnak információt.

Tarsoly Normen

Fotók: Nagy Károly

Megjegyzések