Egyetemi fotópályázat

 

A kolozsvári Babeş–Bolyai Tudományegyetem Magyar Film és Média Intézete pályázatot hirdet a 2020/2021-as tanév XI. és XII. osztályos tanulóinak. A pályázat témája: élet a pandémia idején.

A Babeş–Bolyai Tudományegyetem (BBTE) Szenátusának döntése értelmében a Színház és Film Karon létrejött az önálló Magyar Film- és Média Intézet (MFMI). A BBTE-n 2008 óta létezik magyar nyelvű filmes oktatás, amely mostantól önálló intézeti keretek között működik. Az alapképzésben operatőri, valamint multimédia, hang és vágás szakirány választható, a mesteri képzésen pedig a kisjátékfilm művészetével ismerkedhetnek a hallgatók.

Az intézet által most meghirdetett fotópályázat célja a film, fotó és média iránt érdeklődő tehetséges fiatalok jutalmazása. Egy pályázó minimum 5 és maximum 10 fotót küldhet be, egyenként egy legalább 75 szavas magyar nyelvű leírás kíséretében. Pályázni kizárólag olyan felvételekkel lehet, amelyeknek a pályázó egyedüli szerzője és rendelkezik azok szerzői jogával. A pályaműveket 3 tagú szakmai zsűri bírálja el a következő kritériumok alapján: a téma jelentősége, eredetiség és kreativitás.

Az első díj: könyvvásárlási utalvány 500 lej értékben, a második díj: könyvvásárlási utalvány 300 lej értékben. A fotóverseny győztese kiválthatja a BBTE Magyar Film és Média szakán meghirdetett nyári felvételi első fordulóját (a felvételiző portfoliójának bemutatása és értékelése).

Az érdeklődők a pályamunkákat a verseny regisztrációs űrlapjának kíséretében (aláírva és szkennelve) 2021. április 30-ig nevezhetik „BBTE–MFM Fotópályázat” címmel a laszlo.csibi@ubbcluj.ro e-mail címre. Eredményeket 2021. május 20-án hirdetnek.

A jelentkezési lap itt található: https://teatrufilm.ubbcluj.ro/wp-content/uploads/201/01/Jelentkezesi-iv.pdf.

További információk: Csibi László egyetemi adjunktus, email: laszlo.csibi@ubbcluj.ro

Megjegyzések